Grafische diensten

Bloemstillevens

De botanicus en kunsthistoricus Sam Segal (1933 – 2018) bestudeerde en verzamelde bijna een halve eeuw lang duizenden stillevens. Zo documenteerde hij o.a. het beeld van ca. 90.000 schilderijen en tekeningen. Het boek Dutch and Flemish Flower Pieces beschrijft de hoogtepunten uit zijn verzameling. Hij was samen met Klara Alen aan de samenstelling van dit levenswerk begonnen, zij heeft het na zijn overlijden afgemaakt. In dit lijvige standaardwerk worden alle planten, soms ook dieren en insecten, die afgebeeld staan op de schilderijen beschreven. Dit gebeurd in een context van de schilder, haar of zijn omgeving en het moment. Naast de botanische aspecten worden de techniek, variaties van de bloemen en de symboliek worden belicht.

Opdrachtgever

Brill Uitgevers

Samenwerking

Dharuba vormgeving

This content is restricted
This content is restricted

In verreweg de meeste gevallen was er geen referentie voor de kleuren van de afbeeldingen. Met het visuele geheugen van de auteur, op gevoel en waar mogelijk met meten hebben we een maximaal resultaat bereikt.

Stilleven met bloemen in een glazen vaas, Rachel Ruysch, ca. 1690 - ca. 1720. (Collectie Rijksmuseum)

This content is restricted

mijn meest recente projecten

Digitaal, analoog, beeld, print, B2B, B2C, het komt allemaal dagelijks langs. Deze drie projecten zijn in ontwikkeling of nét afgeleverd.